Skjermbilde%202016-07-12%20kl_%2012_25_30
Boken selges for 150 kroner. Foreløbig hos Nordli bokhandel og ved kurssenteret
Uttalelser / tilbakemeldinger / anmeldelser


 "Dette er en bok jeg synes alle og enhver burde ta seg tid til å lese! Igjennom et direkte språk tar forfatterne deg med på en spennende reise i sinnet. En reise som garantert vil endre deg. Etter å ha lest boken - er du god nok som du er
" Camilla Dahl Johannessen fra TV 2 serien "Sykt perfekt"

« Bli kvitt Styggen på ryggen»
Flott bok i arbeid med ungdom. Det som gjør boka spesiell er jo at den treffer mennesker i alle aldre.
Jeg vil bruke boka mye i samtaler med ungdommene. Her er gode sitater og eksempler på hva som kan oppleves som vanskelig og utfordringer vi alle kan møte på. I tillegg gir boka gode innspill til valg den enkelte selv må/kan ta . Samtidig blir de vist at de ikke er alene om å oppleve vanskelige ting, og at de har valg/muligheter til selv å komme seg styrket ut av en tidligere negativ tankegang.
Boka kan også brukes i samlet klasse. Det vil være spennende å ta opp ulike situasjoner/tema i samlet klasse. Læreren, eller elever, kan lese høyt dagens tema. I tillegg kan sitatene henges opp, og dette kan sammen danne grunnlag for mange gode samtaler/diskusjoner hvor ungdommene får lufte egne erfaringer og tanker. Dette er jo tema som vil engasjere ungdommen og vil kunne sette fokus på områder vi ellers «holder privat».

Kjartan
Sosiallærer Tastarustå skole, Stavanger"For meg personlig er denne boken som bensin på bålet! Den gir meg økt motivasjon til å fortsette den veien jeg har valgt for mitt liv.
Allikevel vil det komme mange situasjoner i livet hvor du kjenner Styggen på ryggen presse deg ned og ødelegge selvtilliten. Sammen med Kongen i boken kan DU klare mer enn DU tror!"
Kjetil Fevang, innehaver og daglig leder Brødrene Fevangs Barberstue AS.


«Jeg suger. Jeg kan jo ingenting. Trenger ikke å begynne en gang. De andre er jo mye bedre enn meg. Mobberen har rett, jeg ser jo stygg ut. Jeg liker meg ikke heller» Dette er faktiske utsagn fra ungdomsskoleelever og det gjør vondt å høre for en lærer. Det finnes mange elever og ungdommer som sliter enormt med selvtilliten, som ikke har tro på seg selv, som ikke finner glede i livet sitt og som gruer seg til å gå på skolen.

Erling Skagseth og Mette Helen Strand brenner lidenskapelig for å hjelpe mennesker til å finne sin egen identitet og indre styrke. De har skrevet boken «Styggen på ryggen», tittelen som rapperen Onkel P gjorde kjent, da han i sangen beskriver sin daglige slåsskamp mot angst, panikk, frykt og dårlig selvtillit. Akkurat som sangen, er målgruppen for boken ungdommer, men den vil nå inn til absolutt alle aldersgrupper.

Boken gir svært gode og konkrete verktøy for å bygge opp selvtillit og mye av fokus i boka ligger på hvordan selvfølelsen kan utvikles og setter søkelys på viktige spørsmål som hvem vi er, hvordan vi tenker om oss selv, hvilke verdier vi lever etter, hvem vi føler oss knyttet til og hvilken identitet vi har. Dermed treffer boka ikke bare ungdommer, men – som det på humoristisk vis påpekes i innledningen, har den et viktig budskap til alle mennesker, uavhengig av alder.

«Styggen på ryggen» er en relativt tynn og veldig lettlest bok. Mette og Erling har komprimert boken ned til det essensielle, slik at selv den mest lesetrøtte ungdom vil tørre og løfte den ut av bokhylla. Boka har et fengende og ungdommelig design med fortellende bilder og sitater som egner seg som gode huskeregler i hverdagen. Elevene fra Sola videregående skole viser modig frem ulike sinnsstemninger på bildene, hvor kroppsspråk og mimikk gjør dem like gjenkjennelige som de er sterke og virkningsfulle.

Elevene som er avbildet fungerer som gode rollemodeller og spesielt ungdommen vil gjennom å lese boka forstå at ingen er alene om å tvile og kjenne på frykt for ulike situasjoner. Leseren av boka vil forstå at det er menneskelig å feile og at vi kan lære noe av alle erfaringene våre. Kjipe opplevelser kan snus og bli din styrke, og vår atferd definerer ikke hvem vi er som mennesker.

Når ungdommen får hjelp og verktøy til å bygge opp selvtilliten og selvfølelsen får de ekstra styrke til å takle utfordringer og motstå mobbere og andre destruktive krefter, som dessverre finnes i alle skoler. Ungdom trenger hjelp til å forstå og jobbe med og bli sjef i sitt eget liv, og lære seg teknikker for å håndtere Styggen på ryggen når den dukker opp. Øvelsene i boka er så konkrete og lettfattelige at den kan brukes som oppslagsverk og «medisin» når ungdommen sliter.

Norske skoler jobber mot mobbing og det finnes en rekke tiltak og programmer i bruk allerede. «Styggen på ryggen» er et unikt verktøy for å jobbe forebyggende mot mobbing. I tillegg gir boka gode innspill til valg den enkelte elev selv må ta for å komme seg ut av rollemønster som mobber eller mobbeoffer. De ulike temaene, øvelsene og sitatene i boka er glimrende utgangspunkt for gode og bevisstgjørende diskusjoner i klasserommet.

Denne boken er så viktig at alle skoler burde la den inngå aktiv i undervisningen sin. Tenk hvis norske skoler ikke bare kunne sette fokus på «regning i alle fag» og «lesing i alle fag», men også «psykisk helse i alle fag»!
Astrid Kallenbach - Gustavson ; Lærer Tastarustå skole


Jeg synes at synes boken er kjempebra!!! Vi ønsker å bestille 29 bøker for å gi hvert utvalg en bok samt at vil vil presentere boken på neste samling i Stavanger og Haugesund. Alle elever burde hatt en slik bok."
Elisabeth Krohn
Leder skolemiljøutvalget i Rogaland Fylkedskommune 
styggen%20p%C3%A5%20ryggen
Hør Astrid K Gustavson  anmeldelse av Selvtillitsboka!
 Skolepakka Nyhet fra 2018 og 19 fortsetter i 2020
Inneholder:
- Skolering av lærere (Foredrag / workshop/ samt opplæring i hvordan bruke utdelte ressurser på en enkel måte mot elever/klasser ; 2-3 timer) -
- 2-3 timer med elever (Introduksjon til  tema ;
- foredrag / workshop) og foredrag for FAU.
Materiale som inngår i pakka.
3 Klassesett. dvs 25 bøker x 3= 75 bøker
3 stykk lærerveiledningshefte
3 stykk - Ressurskort. Vi har lagd 130 ressurskort. 10 kategorier med ulike tema, knyttet til det å være ungdom , selvtillit, selvfølelse, kommunikasjon, verdier , mål , mobbing , klasseregler , kjøreregler, samhandling , lærestrategier med mer.
Tilgang på ressurser ved å bli en"bli kvitt Styggen på ryggen" skole
Pris; 35000,-

Foredrag kan bestilles; 

​- Bli kvitt styggen på ryggen - ca 2 timers varighet. For FAU, Lærerkollegier , skole , universitet , andre ; Pris ; 8000 Rogaland / (10.000,- utenfor fylket)  + dekking av reiseutgifter
​- Dagskurs;  Opplæring / kurs for instruktører/lærere . Pris; avtales


Kjøp av boka
Boka "Bli kvitt styggen på Ryggen" selges for 150,- .
Nordli bokhandel.
Ark Bokhandel
​Nettet;
Bokelskere.no
Haugenbok.no  , 2-12 dagers leveringstid
eller bestill direkte fra www.alternativet.no
​Boken kan også lånes på bibliotekene.

 Boka finnes også som  e - bok
​Kan da kjøpes hos;  ebok norden

Nyheter