Nye teknikker for avhjelping av lærevansker - Dysleksiforeningen i Bergen/Hordaland 27-28.8.16Tilbakemeldinger Bergen 27-28.8.2016
Spesial Kurs som inneholder teknikker for hjelp mot Lærevansker / Dysleksi. 42 kursdeltagere. Super respons fra kursdeltagere og arrangører. Resulterte i nytt kurs i Bergen i november 2016 og kurs i Sunnfjord i november.
Noen av tilbakemeldingene.
Har lært mye på kurset. Synes det er utrolig gjivende når du tar deg tid til også å gi individuell veiledning. Det hjalp meg mye til å se ordene bedre. Midten av ordene stod mye mer i ro! Har også lært mye som jeg vil ta med meg videre som fremtidig lærer. Kurset har gitt meg en mestringsfølelse og hjulpet meg med å bli kvitt noe av de negative tankene.
Oda Dalland Olsen 25 år – fremtidig lærer
Jeg har lært mye mer enn jeg forventet på dette kurset. Jeg takker for alt og ønsker deg lykke til videre med å forandre livet til barne, ungdom og voksne. Håper du fortsetter med den fantastiske jobben du gjør. Du lærte meg mer på 2 dager enn jeg har lært igjennom hele min tid på skolen .
Fartein 19 år.
 
Lærerikt kurs. Har lært noen nye triks for å bli en raskere leser: Lært meg å holde fokus. Blitt mer sikker på metoder og at jeg bruker rette hjelpemidler. Skulle bare hatt dette kurset 5 år før.
Britt (mor) 50 og Ingrid (datter ) 16
Fint at kurset gikk i helgen, ellers hadde ikke C OG T kunnet være med (10 og 11 år). Bra at barna får en dialog med deg underveis. Viktig å fokusere på at leseferdigheter er som ferskvare, den går ut på dato om den ikke blir brukt…..vedlikehold er viktig som om dette skulle vært idrett. Det er vell ingen som har et så stort ønske som en med dysleksi om å mestre. Når «latheten» vises har det gått for langt. Huske at de som virker «l kan være svært lei seg.ate» er oppgitt, og at de som virke «sint og tverr» . Oppmuntring og det å vise tillit er to byggesteiner som er viktig.
??????
 
Kurset har vært gøy og jeg har lært meg mange nye ting. Det å lære ukeord vil bli mye enklere og jeg har lært meg noen kule triks. Dette kurset burde andre få gå på!
Sofie 9 år
Har lært mange måter å finne fokus. Kjekt å se at det hjelper på lesehastighet uansatt startnivå. HSAR GITT OSS TRO PÅ AT DET VIRKER OG SER frem til skolestart som starter med flere hjelpemidler enn vi hadde før:
Aud og Helge (Foreldre)
Jeg har hatt det gøy og lært teknikker ogt kost meg. Jan Erik – 12 år
Takk for 2 lærerike dager. (smilefjes) det var fint å delta på kurs sammen med min datter – jeg kan tenke meg å delta på flere kurs som dette i fremtiden etter som huyn vokser frem til å bli mer og mer moden. Godt med strategier for meg som forelder som kan gjøre meg så ressursfull som mulig når det gjelder å støtte henne, Jeg vil ta med meg teknikkene for å finne indre ro og fokus. Gøy å se at min lesehastighjet økte!. Mor
Hei Erling: jeg har hatt det kjempefint på kurs. Takk for hjelpen : Heine 12 år
Vi voksne har fått mange lure triks med i sekken . Du har gitt både store og små økt motivasjon.  MVH Odd og Mona (foreldre til Heien)
Har hatt det greit. Eg har lært masse. Det var bra å holde i en ball. Da konsentrerte jeg meg mye mer. Tobias 15
 
Verldig lærerikt. Mange goide tips: Fint å møte andre foreldre i samme situasjon. Engasjerende lærer som faktisk forstår hvor vanskelig det er
Ingunn 46 (mor til Tobias)
 
Jeg har lært og lese raskt og får med meg alt. Stressteknikkene har hjulpet meg veldig. Det har vært et kjekt kurs.
Hilsen Markus. Pappa er helt enig. Hilsen Torgeir
Med har vore på eit inspirerende kurs der me har lært verdien av å ha rett fokus for å oppnå læringsresultat. Eg synes også det var superspennende med «tapping» rundt om på kroppen og vil prøve å ta det med meg vidare i livet. Kurset kan anbefales på det varmaste.
Randi – mor – 50
Veldig bevisstgjørende og nyttig kurs. Setter problematikken i perspektiv på en måte jeg tror gjør det enklere /bedre å arbeide med videre. Mange nyttige tips og grep! Svært inspirerende lagt frem. Egentlig imponerende mye energi i kurset.
Knut Hidle 48 år
Kurset var informativt og gav oss verktøy som vi kan bruke til /supplere læring og leseforståelse. Vi føler at det var nyttig. Familien Eriksen
 Jeg har blitt kjent med mange barn og hatt det gøy. Har lært og lese bedre og hvordan jeg kan konsentrere meg bedre. Det var lurt å lese teksten baklengs. Da ble det enklere å plukke ut de ordene som var vanskelige. Jeg har fått flere lure teknikker for virkelig å konsentrere meg når jeg skal gjøre lekser og gå på skolen.
Foreldre; Teknikker for å samle tråden  både før og under lekselesning har vist seg å være svært viktig. Vi har også fåt økt forståelse for hvordan hun har det, og hva vi kan bidra med for å gjøre det enklere for at hun skal kunne lære mer/bedre!
Hanna marie 9 år og Foreldre
Eg har hatt det bra på kurset . Ble overrasket over at lesehastigheten økte fra 90 til 180 ord ved å gjøre så enkle øvelser. Har fått forståelse av at det krever treningen for at det skal bli min faste lesehastigheten. Ferskvare. Øvelse og gjør mester!
Ørjan 43 år
Jeg likte kurset kjempegodt. Du er en god lærer! Metodene var gode, og du var så positiv. Det var fint at du snakket med en og en også , og det kan du godt gjøre mer av dersom du får tid.  Det er fint at du viser at du bryr deg om oss og er glad i oss, det må du fortsette med. Du skaper miljø og samhold, Jeg likte at det var fokus også på andre ting enn bare lesing og skriving. .
Kjersti 11 år.