26-27.11 JKurs for Dysleksiforbundet Bergen/Horaland 
Tilbakemeldinger Bergen 26-27.11 Kurs teknikker for hjelp mot Lærevansker / Dysleksi
 
 
God variasjon mellom teori og praktiske øvelser. Mange nyttige tips. Veldig lærerikt og veldig slitsomt. Det er jo sånn det er når vi er utenfor komfortsonen og strekkes.
-Mor til Ivar / Hilde Valdersnes
Eg har lært mykje nyttig. Nye raske leseteknikker og det å komme i fokus.
- Ivar 9 klasse.
Positivt med baklengslesing. Det å lære ord visuelt i tillegg var supert. Spennende å lære om Davis metoden og hvordan bokstaver, tall og ord kan brukes vha leire (forming av bokstaver) og sandpapirbokstaver (som sanses taktilt – visuelt). Har sansen for det med kortere leksetid. 60 min er bra. Krav ; Fokus , kvalitet og effektivitet. Super bra øvelsen med å «tømme hodet» - lage det stille slik at det er mulig å fokusere.
Bengt Eliassen. (Far til Maximus og Luna)
 
Luna.
Har hatt det fint – bra. Og det var veldig gøy litt skjerdelig i begynnelsen så ble det mye bedre. Lært fokus og hvordan vi kan lære gloser. Jeg leser raskere nå.
Luna 11 år
 
Veldig bra dag med mange gode opplevelser og tips. Forståelse for hvor mange forstyrrende tanker som går igjennom hodet på Trym. Instruktøren lagde en trygg god arena for læring, noe som medførte at en turde å prøve seg. Gode «knep» på å få fokus. Samtalen i bilen hjem bekreftet hva jeg sitter igjen med etter dag 1. Dette er teknikker vi begge kan bruke.
Kari Fredheim (Mor til Trym)
---------------------
Flott måte å lære fra deg, det at du bruker hele kroppen. Du får med deg alle, barna , ungdom og voksen. Det jeg tar med meg videre er teknikkene for å fokusere og lesemåtene. Veldig fra å ta frem barna / ungdommene. Da kan andre relatere seg til dem. Veldig bra med avtale og at barn/unge kan høre ting fra «betydningsfulle andre» «Husker du hva Erling da»., Tusen takk for oss. Lærerikt helg - Mona (mor til Rino)
Jeg syyes dette kurset har vært lærerikt (smilefjes) . Nora 13 år
Det har vært et lærerikt kurs hvor vi fikk lære nye teknikker/tenkemåter for å øke lesehastighet og forståelse. Veldig nyttig å være på kurs av denne typen-
Hilde Fauskanger  og Olav Ottesen /Foreldre til Silje og Nora.
 
 
 Det har vært interessant. Ser at dette er noe jeg skulle hatt når jeg gikk på barneskolen. Har kjent på mye guff som ligger og har vanskeliggjort læring igjennom hele livet. Gode teknikker for å punktere kjipe følelser. Herlig. Lettere faktisk å forstå når lesetempo har gått opp. Skjønner at trening og atter trening er tingen. Kjetil – voksen
Veldig godt å oppleve den helhetlige tilnærmingen til læring. God balanse mellom aktiviteter (levende formidling). Mange nyttige, praktiske tips. Ikke bare kunnskap, men direkte opplevelse. Verdifull engasjement skapt både hos barn og voksne. Nyttige tips og opplevelser til selvstendiggjøring av barn/ungdom.
- Kjetil Andre Jacobsen pappa til Mari Eline
 
Vi lærte nye ting, og fikk bekreftet en del vi viste fra før. Alltid nyttig med repetisjon. Spesielt nyttig hvordan vi kan innlære ord med å bruke flere sanser. Baklengslesing vil vi også bruke mye fremover-dette var nytt for meg. Takk for fine dager.
Ingvild (Mor til Mari Eline)
Dette har vært spennende og lærerikt. Fint å se hvordan du jobbet med ulike utfordringer og enkeltpersoner i innøving av hjelpsomme teknikker for de. Jeg har tro på at vi kan hjelpe Mari Eline på en fr henne bedre måte etter disse dagene med deg. Jeg har hatt det topp!!!. Lykke til videre med ditt arbeid for unger og ungdom . -Hilsen Astrid mormor.
Veldig fint kurs! Du er en dyktig pedagog og du er svært flink med ungene/ungdommene. Både Fillip og mor/far har fått ny kunnskap og motivasjon til å jobbe videre. Det hjelper å møte en som forstår og kan veilede i perspektiv og tilføre teknikker som kan komme til nytte.
- Jorunn (mor til Fillip)
Jeg har hatt det veldig bra og har lært mye nyttig. Jeg tror det vil komme til stor hjelp for meg. Fillip -13
 
Jeg synes dette har vært kjempegøy og jeg har fått meg ny venn og lært f eks. baklengslesing og fokus.
Mari Eline 10
 
Jeg har lært kjempe mye. Leser dobbelt så raskt og forstår mer. Nar lært nye teknikker for å lære meg glosene mine. Teknikker for fokus. Konge! Trym 14
 
Dette er andre gang vi er på kurs med Erling Skagseth (ha var i Bergen i August i år) Det har vært nyttig å være med på kurset. Vi har lært masse. Takk for oss.
-Odd Andre Byrknes- pappaen til Heine.

Kjempelærerikt og veldig kjekt. Gikk fra 140 OIM til 400! Grunnen til at jeg meldte meg på var for å lære dattera mi på 8 år som sliter veldig med lese skriving. Vi har lært mye og fått mange nyttige tips som jeg gleder meg til å prøve. Tusen takk.

Mvh. Bjørg Eva Røsond