Kurs og kompetanse­senter

MESTRING AV DYSLEKSI LESE - OG SKRIVEVANSKER. Kursstart 14.11

GARANTI! Et unik 2 dagers kurs! Meld deg på kurs. GARANTI!

Mestring av lese- og skrivevansker

Se noen av tilbakemeldingene fra kursdeltagere

Haugesund 2018 Dysleksiforbundet
Tilbakemeldinger fra Huagesund høst 2018
Flere alternative verktøy til raskere lesing. Lært metoder for å øve inn gloser. Metoder for å kunne «tømme» hodet , for å kunne gjøre klar for læring.
Lært om læringsrommet . Ser at jenta min har hatt det ...

Les mer »
Tilbakemeldinger fra Stavanger 17 og 18.10.17
Tilbakemeldinger kurs  Stavanger 17-18.10 2017
Vi har to gutter på 8 og 12 år som begge har store utfordringer med lekser og skole på her sin kant. Dette 2 dagers kurset har hjulpet både foreldre med å takle og overkomme noen av disse utfordringene. De kom ikke med av egen fri vilje. Etter 2 timer hadde Erlign dem i sin hule hånd. Gutta hadd...

Les mer »
Tilbakemeldinger fra Innvik Nordfjord 21-22.10.17
Noen av tilbakemeldinger kurs i Innvik / Nordfjord helgen 21-21.10.17

 
Glen 8 klasse
Eg har lært fokus og baklengslesning. Når eg økte lesehastigheten med det doble forstod eg med eit meir av det eg leste. Det var stilig. Mykje kjekke folk. Kjekt kurs . God lærar.
 -------------
Har delta...

Les mer »
Tilbakemeldinger - kurs i lærevansker mai 2017
Noen av tilbakemeldingene fra kurset 11-12.5.17

​Eg har hatt det bra. Det var gøy. Teknikkene gjalp veldig gått fpr lesningen. Takk for hjelpen. Niclas 14 år.
Økte lesningen fra 130 OIM til ca 300 OIM og leseforståelse var minst like høy.

​Jeg synes det har vært greit og morsomt. Nå les...

Les mer »
Tilbakemeldinger kurs stavanger 2-3.2.2017
Februar Stavanger 2017
​21 fornøyde kursdeltagere. Noen tilbakemeldinger

​Det har vært lærerikt og interessant. Jeg opplever å ha nye metoder og redskaper til å hjelp Nicolai videre. For en skeptiker som meg var tappingen (TFT) litt på siden, men jeg så jo at det funket for mange og jeg kommer til å bruke håndleddtapp...

Les mer »
Tilbakemelding fra kurs fir Dysleksiforeningen i Sogn og fjordane / Førde 19-20.11
Noen av Tilbakemeldinger Førde
20.11.16. 39 kursdeltagere!
Topp kurs som eg vil anbefale videre!
Heidi Ekehaug. Leder dysleksiforening avd. Sunnfjord og psykiatrisk sjukepleiar.
Eg har hatt det kjempegøy og lært mykje. HURRA. KJEKT: Kenneth 12 år
Min opplevelse av dette kurset er veldig positvt. Eg tenkjer at mang...

Les mer »
26-27.11 JKurs for Dysleksiforbundet Bergen/Horaland
 
Tilbakemeldinger Bergen 26-27.11 Kurs teknikker for hjelp mot Lærevansker / Dysleksi
 
 
God variasjon mellom teori og praktiske øvelser. Mange nyttige tips. Veldig lærerikt og veldig slitsomt. Det er jo sånn det er når vi er utenfor komfortsonen og strekkes.
-Mor til Ivar / Hilde Valdersnes
Eg h...

Les mer »
Nye teknikker for avhjelping av lærevansker - Dysleksiforeningen i Bergen/Hordaland 27-28.8.16
Tilbakemeldinger Bergen 27-28.8.2016
Spesial Kurs som inneholder teknikker for hjelp mot Lærevansker / Dysleksi. 42 kursdeltagere. Super respons fra kursdeltagere og arrangører. Resulterte i nytt kurs i Bergen i november 2016 og kurs i Sunnfjord i november.
Noen av tilbakemeldingene.
Har lært mye på kurset. Synes det er utrolig...

Les mer »
Noen tilbakemeldinger - 2016 - Rogaland
 
Noen Tilbakemeldinger kurs Stavanger kurs 2016
Jeg syntes dette har vært gøy og jeg føler jeg har lært mange nye ting. Fokusteknikken er toppers. Thea – 11år
En positiv opplevelse . Lært mange mange nye teknikker for læring = positivt. Vi lærer forskjellig. Engasjerende og variert. Overrasket også selv min egen økning i læreh...

Les mer »
Noen av tilbakemeldinger oktober 2010 2 dagers kurset i og om lærevansker
Tilbakemeldinger oktober 2010 2 dagers kurset i og om lærevansker


Endelig et kurs som virkelig hjelper mennesker – fra barn til voksne – med lese- og skrivevansker! Takk for et kurs proppfullt av verktøy som økte lese-hastigheten 100 – 150% – og det på kun to kvelder!  Det var en stor glede for meg å se alle ...

Les mer »
Noen tilbakemeldinger mai 2016
Du er dyktig! Takk for at du ser ungene mine og at du hjelper så mange med å bedre selvtillit og selvfølelese. takk for råd og teknikker. Jeg er glad for å være her, og kommer gjerne igjen. Jeg klarte for 1 gang å flytte blikket (3pkt) uten å lese. Jeg leser raskere. Du gav oss mye av deg selv. Marianne Gauksås. Mor til dyslektikere , Pedagog o...

Les mer »
Jeg startet med en lesehastighet på 200 OIM, nå er jeg oppe i 500-600 OIM, og føler meg smartere og veldig motivert til å les høgt og lese masse på skolen og i dagliglivet. Jeg føler også at jeg har en større forståelse for hva jeg leser. Dette kurset har gjort meg til et smartere og annet menneske. Teknikkene har gjort meg mer konsentret og jeg ha...

Les mer »
Tilbakemelding fra Camilla Schjeldrup / Nesodden / Oslo

​Inspirerende, anderledes, morsomt og lærerikt. Kom med en gutt på 10 år som var veldig motivert. Utviklingen var enorm, og etten en kveld ville han lese bøker. Ny motivasjon og glede over å mestre lesing. Drar hjem til Oslo med en ny gutt. Ett stort smil på både mor og sønn. Anbefales på det varmeste-Du har ingen ting å tape. Camilla Schje...

Les mer »
Spennende måte å lære gangetabellen på. Dette skal vi bruke hjemme i sammen med Alfabetleken og FOKUS øvelsen. Simen og mor er mer motiverte enn på lenge. Har en tro på at leksene nå vil gå mye lettere. Vi gleder oss allerede til repetisjonskvelden om 3 uker. 

Anne (mor) og Simen
Gikk dette kurset i fjor med samme målsetting og oppdaget hvor sent jeg leste.  Gikk fra 210 til 420 ord. 

Oveig Engelsvold
Kjempegod kursholder. Et fyrverkeri. Lærte hvor viktig det er å holde fokus . Være 100% tilstede når du skal lære noe. Hvordan du kan øke lesehastightene. Lærte også hvordan man kan legge vekk vonde føleleser og tanker med dunking på forskjellige punkter.

Nina Sognes.
 Startet med en lesehastighet på 60 ord i minuttet og har vært oppe i 180 på det raskeste med enkelte av teknikkene. Veldig kjekt for både far og sønn. 

Dinus, 11 år og far Helmik
Det har vært lærerikt. Før las eg 80-120 ord. No 260. Vanskelege ord les eg fortare. Gildare å lese og eg klarar roe meg ned. Ser lysare på Matten og!!!!  TUSEN TAKK. Alma Engelsvoll
 Startet med 40 ord per minutt, slutta med 240!!!!!!! Hadde som mål og lesa fortaer , få lyst til og lesa. Tusen takk. Eg kjem på repetisjonenskurset. 
<...

Les mer »
Eg har slete med lesing og skriving spesielt i heile skulelivet og er litt irritert for at eg ikke har vert her og lært dette før! Eg leste 120 ord i minuttet før kurstart og slutta med 220 ord i slutten av kurset og eg forstår meir av det eg les!

Lisa Christiansen 
Kurset har vært lærerikt. Har lært flere ting som jeg føler jeg kan bruke på meg selv og ungene. Satte pris på at minstejenta som har mye uro i kroppen fikk lov til å være være "seg selv" uten for mye hysing" . Utrolig motiverende lærer som holder ungene i ånde fra start til klokken 22.00. Ungene vil jo ikke gå hjem. 

Lin 38
​Dette kurset anbefaler jeg til alle barn, ungdom og voksne med lese- og skrivevansker – og ikke minst til pedagoger som jobber med barn og ungdom! Her får du mange nyttige metoder og verktøy du kan lære bort til andre og bruke selv. 

Line Langaard Solberg, Adjunkt og NLP-coach
Jeg synes det var bra kurs fordi jeg har lært noe nytt, jeg har vært her før en gang. Jeg har lært å lese raskere og forstår mer. Også har jeg lært nye læremetoder.

Eirik tveit. gutt 14 . okt 2013
Har hatt det kjekt og lært mye rart. Første gang jeg synes det er gøy på "skolen". En kjemperar lærer som sier han er tryllekunstner.

Gutt 9 år. (høst 2011).
Veldig bra kurs. Gode verktøy å bruke på print inn nye ord og gangetabellen. Og for oss var det viktig med fokus og det å holde igang konsentrasjonen. Mange bra tips her. Overrasket over hvor fort gutten vår økte lesehastigheten og vil ha god nytte av dette hvis vi er gode til å bruke verktøyene. Hr storkost meg som alltid.

Lene Viki...

Les mer »
Nok et flott kurs. Veldig informativt og isnpirerende. Fortsett med dette fantastiske arbeidet.

Ivar Andreassen
Inspirerende - nyttige teknikker for konsetrasjon og fokus, tapping!. Bedre bevisthet om leseteknikker - spennende om ord bilder , ord som bilder- god servering. Super kursleder!

Lærer VGS
Meget motiverende for min datter. Hun har gitt oss meget gode tilbakemeldinger på dette kurset. Også for mor og fra har dette vært lærerikt. Spesielt har det vært fint å lære diverse teknikker for konsentrasjkon og avslapping. Gangetabelltrikset var noe vi garantert kommer til å implementer i heimen . Tapping på diverse steder på kroppen likeså.
Les mer »
Kurset i lese- og skrivevansker var utrolig matnyttig, spekket med nyttige verktøy som gav resultater med en gang. I løpet av to kvelder opplevde jeg hvordan hver og en deltager systematisk økte sin lesehastighet ved hjelp av enkle og praktiske metoder. Her var barn og voksne side ved side om å øke sin lesehastighet, og det aller beste var å se gle...

Les mer »
Lærerikt , sosialt og samtidig mulighet for å plukke opp tips fra andre foreldre i samme situasjon". Vi skal kjøpe IKEA tavle og starte å øve inn ord med den "hemmelige" teknikken.

Kursdeltager okt. 2013
 
 
Kurs i lese- og skrivevansker burde vært et tilbud i alle kommuner og skolekretser i landet!

Åse, leder FAU ved Stavanger skole
Faglig dyktig lærer - utrolig inspirerende - direkte og ærlig - flere AHA opplevelser. Dette burde vært obligatorisk for lærere og fremtidige lærere, del av lærerutdannelsen. Jeg skal spre informasjonen så godt jeg kan om dette kurset som virkelig kan og vil gjøre en stor endring for unger med ulike lærervansker.

Fredrik (far) + sønn...

Les mer »
Introdusert for spennende tenkning rundt læring - nye metoder for økt mestring! Veldig praktisk kurs! Matnyttig. Veldig verdifullt å ha med seg! Åpner en ny verden!! Forelder kurs okt 2013
Jeg har lært at man kan dunke på lillefingeren så får man mindre dumme tanker

Malena 7 år
Lært masse teknikker for å få fart på egen læring. Dette kommer til å bli brukt på både egne og andres unger/ungdom. Kjekt å erfare at det funker på voksne som hadde "normal " lesehastighet også.

Elisabeth Vikeså
Teknisk Designer
Det har vært et veldig interessant kurs . Jeg er veldig overrasket over hvor konsetrert jeg har vært gjennom alle 10 timene. Jeg gleder meg til å teste ut teknikkene på ungene mine og meg selv.

Anne Jorunn B
Fikk mange gode tips i lesehastighet og forståelse. Tror dette vil hjelpe meg og mine Takk. Inspirerende og motiverende. Spennende huskeregle/  Reiserute som  Mette lærte oss. Erling er kongen.

Jarle far
Jeg kom fordi min datter , Malena har litt vanskelig for å lese. Nå er det mye fokus på hastighet på skolen  og jeg ville at hun skulle få seg en "Boost". Det jeg opplevde var at det var jeg som fikk meg en boobst. Jeg går for tiden på skolen utenom jobb og jeg har lært meg elv mange gode "læringsteknikker" Jeg har ofte mange tanker i hodet og det ...

Les mer »
Du er løyen Erling

Jonas 12 og Kristine 11
Et fyrverkeri av en kursholder". En slik lærer skulle alle hatt.

Olav far til datter 11
Jeg har økt lesehastigheten min fra 42 til 120 ord på 2 dager. Nå forstår jeg mer av det jeg leser". Erling er en tryllekunstner. Tenk hvis alle hadde hatt en sånn lærer". TUSEN Millioner Takk!

Morten 13 år.

2 uker senere ringte han oss og fortalte at han har lest 2 bøker! Våren 2010
Jeg har alltid fått høre at jeg er dum fordi jeg ikke har klart å leise like bra som de andre og jeg har hatet bøker. Mulighetene mine i livet har utrolig begrenset. Etter dette 2 dagers kurset har jeg lyst til å lese. JEG KAN LESE, og jeg skal pokker ta meg studere det jeg alltid har villet. TUSEN TAKK, Erling. DU ER KONGE!

Uttalse ...

Les mer »
Synes kurset har vært informativt, lærerikt og har gitt meg noen spennede tips til veien videre. Min sønn har hatt problemer med konsetrasjon og har fått med seg tips og råd som han følte hjalp han allredere etter første kurskveld.

Annlaug Haugen okt 2013
Dette kurset har lært meg hvordan bli bedre i å lese , fokusere og forstå ord. Jeg fikk besvart alle spm jeg stilte og lurte på. Jeg fikk en del pytontanker til å forsvinne noe Erling mente var tryllekunst, og det var ganske kult og ekkelt! Jeg har hatt det kjempekjekt og dette har vært veldig lærerikt. Takk Erling , jeg ser for meg at fremtiden mi...

Les mer »
Dette hadde jeg aldri trodd, jeg var superskeptisk. Lesehastigheten har økt med 50%, Jeg har RO i kroppen når jeg leser. Jeg gleder meg til å lese en BOK.

Dette hadde jeg aldri sagt for 2 dager siden. 1 mnd senere hadde han lest 3 bøker!! 

Kim; 13 år , Jæren
 
 
Veldig bra kurs. Har opplevd noe magisk med Are. Etter flere år med streving med læring av bokstaver og ord fant han isammen med deg nøkklen!!!!!!! Me er veldig spente på hvordan læringen nå fortsetter når dette skal gjøres hjemme" 

Karianne og Are okt 2013
Har vært veldig konkret læring hvordan lære inn nye ord, godt å gjøre /vise i praksis foran alle slik at tilskuerne ser med engen øyne og husker bedre. Interessant å selv prøve ut lesehastigheten min og se min egen utvikling. Fantastisk!, Har lært hvordan man kan øke lesehastigheten, men mye mer interessant å prøve det ut selv og se dine oppskrifte...

Les mer »
Det var en stor glede for meg å se alle de glade ansiktene etter endt kurs. Takk for et kurs proppfullt av verktøy som økte lese-hastigheten 100 – 150% – og det på kun to kvelder!

Ole Holmås
TFT terapeut, Bergen
Må få dele dette. Vegard og meg har vært på dette kurset denne uken. Det har vært vanvittig lærerikt. Erling Skagseth er en klok mann! Dette passer for mange. Vi har blant annet trent på lesehastighet, studieteknikker, hukommelsestrening og hvordan holde fokus på det vi gjør. Anbefales på det varmesteLese- og skrivevansker

Linda Jesp...

Les mer »
Det var en stor glede for meg å se alle de glade ansiktene etter endt kurs. Takk for et kurs proppfullt av verktøy som økte lese-hastigheten 100 – 150% – og det på kun to kvelder!

Ole Holmås
TFT terapeut, Bergen
Endelig et kurs som virkelig hjelper mennesker – fra barn til voksne – med lese- og skrivevansker!  

Berit, lærer