Kurs og kompetanse­senter

NLP og TANKEFELTTERAPI

Meld deg på kurs

// Mer om

Tankefeltterapi TFT

Informasjon om tankefeltterapi - utdannelsen ved Alternativet - referanser.


TFT er en enkel metode for hjelp til selvhjelp uten kjente uønskede virkninger.

TFT er en metode som kombinerer østens kunnskap om kroppens energibaner og tradisjonell tankegang innen psykologi. TFT bruker de samme energibanene som ligger til grunn for akupunktur og soneterapi.

Mange har kanskje forsøkt tradisjonelle terapiformer, ofte uten den ønskede effekt. De kan komme fram til en dyp forståelse av problemer og årsaker, men uten at de irrasjonelle følelsene og uønskede spenningene forsvinner. Da er TFT et verktøy som stadig oftere blir brukt.

Med TFT beholder du selvsagt evnen til å føle frykt, angst og f.eks smerter. Vi forsøker med TFT i størst mulig grad å endre intensiteten i ubehagelige følelser slik at de blir riktigere i forhold til det man tenker på eller opplever. Hvis sterke følelser avtar vil dette kunne bli avløst av sinnsro og fravær av fysisk ubehag.

Dr. Roger Callahan, USA har utviklet og forsket på metoden i 30 år. Han er psykolog med mer enn 50 års erfaring.
Mats J. Uldal innførte metoden til Norge i 1997. Erling Skagseth ble som en av de første utdannet i Norge og har over 18 års erfaring med metoden.
forside%20styggen%20p%C3%A5%20ryggen
Karate punkt gir Fokus
CALLAHAN%20OG%20ERLING%2006
erling%20og%20edderkopp

Hvordan skjer behandlingen

TFT gjennomføres ved at du som klient fokuserer på problemet ditt samtidig som pedagogen stimulerer punkter på kroppens energibaner med fingerbanking etter bestemte mønstre.


Pedagogen stiller underveis spørsmål som avdekker hvilke tanker som er årsaken til ubehaget og stimuleringen av punktene kan føre til at ubehaget/spenningene opphører. I TFT utnyttes kroppens eget naturlige helingssystem og behandlingsformen har ingen kjente uønskede virkninger.
 

TFT kan brukes ved:

- Adferd/konsentrasjonsproblemer    -   Alle former for frykt  -  Avhengighetsfølelser   -  Forbedring av prestasjoner  -  Hodepine
- Lese- og skrive-problemer   -  Nedstemthet  -   Problemer med mat  -  Røyking  -  Sinne/hat  -   Sjalusi  -   Slanking  - Smerter
- Sorg  - Stress  - Søvnproblemer/mareritt  - Vanskelige følelser etter vonde opplevelser

Erling Skagseth og Mette Helen Strand er Experter  in TFT (Thought Field Theraphy.
Tankefelt Terapi (TFT) er en revolusjonerende rask og effektiv metode i behandling av følelsesmessige problemer som f.eks traumer, angst, fobier, depresjon, røykeslutt og spiseforstyrrelser samt fysiske plager som skyldes spenninger. Metoden er fra USA og er vist på NRK TV, TV2 samt i en rekke artikler i bl.a. Hjemmet, Allers, Mental Helse og aviser over hele landet. Paul MCKenna bruker TankeFelt Terapi i en programserie på TVNorge hvor han hjelper mennesker som ”har forsøkt alt”. Vi har behandlet mer enn 3000 mennesker med TFT. Et MUST i verktøykasse!

Erling er en av få i landet som har sertifisering i TFT Voice Diagnostics som er høyeste nivå innen TFT. Har utviklet et unikt spesialkurs innen avanserte TFT teknikker.  Det gjør at det er mulighet å behandle over tlf. Begge tar imot klienter etter kapasitet.


Vårt utdannelses løp er:

3 samlinger a 2 `dager.
Arbeid i grupper mellom samlingene.  Utstrakt terapeutisk trening mellom samlingene 2 obligattoriske praksidager mellom samlingene.
6 godkjente klienthistorier.  Bestått skriftlig eksamen     Bestått praktisk duktighetsprøve.
Vi anbefaler alle våre terapeuter å ta VEKS kurs (50 timers kurs) i regi NLH) for siden å bl medlem av NLH ( Norges største foreningen for alternative terapeuter. Da vil du bli en godkjent terapeut registrert i Brønøysund.

Tilbakemeldinger

Anbefales på det sterkeste!!!! Må oppleves!!  

Eldrid Helgerud Sletbakk
Psykiatrisk Sykepleier
Veldig positivt kurs. Gode verktøy til å ha med seg videre i livet som kan hjelpe både en selv og andre. Dette burde vært obligatorisk innenfor helsevesenet. Takk til en super kursleder som kjører på, timene flyr av gårde.

Gunn Orre, Kundemottaker i bilbutikk
Dette har vært et utrolig lærerikt kurs. TFT er et fantastisk redskap å kunne bruke i behandling. Det er effektivt og veldig virkningsfullt. Alternativet kurs og kompetansesenter ivaretar og utfordrer! Takk!

Ann Janet Kouhia, tidligere leder, nå Coach
Utrolig spennende og interessant! Har lært mye om meg selv og krysset grenser jeg trodde jeg ikke skulle krysse.
Fantastisk kursledere!Takk til Mette og Erling.

Personlig trener, Benedicte
TFT. En utdannelse jeg trygt kan anbefale. Og spesielt til de som jobber med barn/ungdom. Instruktørene ved Alternativet er dyktige!

Åshild Borgenvik, pakkeri ved Nortura
Jeg har hatt fantastiske kursdager ved Alternativet kurs og kompetansesenter. Erling Skagseth er dynamisk kursleder med enorm innsikt i faget. Mette har demonstrert hvor effektivt TFT teknikkene er i oppløsning , arbeid med gamle overbevisninger og traumer. Har lært TFT som en god og skikkelig solid terapeutisk teknikk. Jeg  Jobber 100% som terapeu...

Les mer »